Muziek internationaal

Nieuw werk te volgen via facebook: mozaieken.org

De val van Aleppo en de wereld die toe keek

Op dit moment ben ik bezig met een aantal politiek gerelateerde mozaïeken, die kan je nu volgen via mijn Facebook pagina: mozaieken.org en via de mozaiekgroep: Lage landen mozaïek. Als de werken klaar zijn en gevoegd zal ik ze plaatsen in de lijst: werken, boven aan de site. Vr. gr. Krid Groot

Work in progresssssssss

Opdracht: Bloemenpracht
The Rolling Stones back to '72
Door to doors
Balletje balletje

Met de officiële opening, komende vrijdag, van mijn expositie in het vooruitzicht wil ik jullie laten weten waar ik op dit moment mee bezig ben.

Op foto 1) Bloemenpracht, dit is een opdracht waar ik vorig jaar aan begonnen was. Tijdens het voegen ging het mis en sinds een week of wat heb ik het weer opgepakt.

Op foto 2) hier verwerk ik een oude affiche uit de Pep '72, getekend door Peter de Smet, tot een eigentijds mozaïek.

Op foto 3) Door to doors, maak ik een 3e versie van Jim Morrison

Op foto 4) Balletje balletje, Vorig jaar goten Michael & ik een bal als idee voor op een grafmonument. De bal heeft een jaar in het atelier gelegen, maar met het WK deze zomer, leek het mij een mooi idee om hier weer mee verder te gaan.

Jullie zien, er gebeurd weer van alles tegelijk in het atelier en tijdens de inloop bij Cultuurhuis Wherelant.

Ik zie of spreek jullie later en wie weet tijdens het Museum Weekend in het Purmerends Museum.

Later, Krid

Elvis tussen kunst & kitsch

Elvis Presley Elvis Presley

He, he, eindelijk heb ik weer een weekje voldoende tijd kunnen vrijmaken om te mozaïeken. Zat ik eerst 6-8 weken met mijn been omhoog (gescheurde kniebanden) waren er vervolgens omstandigheden binnen mijn familie dat mijn hoofd er niet naar stond en dat er andere prioriteiten waren dan mozaïeken. Maar zoals gezegd lukte het mij de afgelopen week wel en koos ik ervoor om een voor makkelijk ontwerp te herhalen nl. Elvis Presley. Ik heb inmiddels een blauwe, een rode op mijn naam staan en dan nu tussen kunst & kitsch. De afgelopen dagen kon ik 2-4 uur per dag vrijmaken en die stappen heb ik op foto vastgelegd.

Interview met mijzelf in de Winter Balans: Clientenkrant Dijk en Duin.

Hieronder het interview dat ik met mijzelf had voor de cliëntenkrant Winter Balans uitgegeven door Dijk en Duin. Het enige verschil is de foto van het bijzettafeltje. In het krantje is de foto anders.

Mozaïeken monnikenwerk?

mozaiek Elvis Presley

Na mijn opname in Haarlem (Velzerpoort) kwam ik in de zomer van 2009 in de C-groep aan de Waterlandlaan te Purmerend. Zo begon ik mijn week iedere maandagmorgen met creatief. Maar ja, ik en creatief was geen goede combi dacht ik altijd. Ik weet nog goed dat ik met enige terughoudendheid begon met het inkleuren van een mandala. Dat was bekend voor mij, want dat deed ik ook in Haarlem. Op een gegeven moment viel mijn oog op een mozaïek: een Ying/Yang. Dat leek mij ook wel wat.

Michael Jackson door Michael P.

Twee jaar terug wilde mijn maatje Michael ook gaan mozaïeken. Het duurde echter nog een jaar voordat hij eindelijk de stap durfde te zetten. Met enige sturing en adviezen van mijn kant begon Michael aan zijn eerste werk.

Hij had ook een bepaalde werkwijze voor ogen nl. strak, ieder steentje geslepen en misschien wel niet gevoegd. Over het laatste twijfelt hij nog, maar ik denk dat zijn mozaïek zoals hij is het beste uitkomt.

Michael Jackson

Zeg nou zelf...waanzinnig toch? O ja, dit mozaïek is niet te koop.

Later, Krid

Atelier Krid, voor mozaïeken

Op deze blog wil ik iedereen op de hoogte houden van waar ik mee bezig ben, met welke mozaïeken of waar ik bijv. exposeer. Heeft u vragen, stel ze gerust! Veel plezier op mijn blog: atelier krid.

Populaire onderwerpen zijn:

Social Media

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom Namaste Projects:

twitter icon@atelierkrid
facebook iconOp Facebook: Dirk Krid Groot e/o mozaieken.org
rss iconRSS-feed nieuwsberichten

Agenda

  • 28-02-2014 t/m 31-08-2004
    Expositie Purmerends Museum
  • 15-06-2014
    Beemster Fortfair
  • 30-08-2014
    Koemarkt tot Kunstmarkt 2014